сряда, 11 юли 2012 г.

Духове!

Няма как стотици, даже и хиляди години истории с духове да нямат някакви материални следи в историята. А най-подходящото техническо средство за запечатване на тези следи е фотографията.

1. В хотела е станало убийство. И явно някой все още живее там без да плаща...























2. Железопътен прелез до Сан Антонио - Тексас. Там има легенда, че загинали в автомобилна катастрофа ученици помагат с бутане на колите да преминат прелеза. По нагорнище. 
Деби и Анди Чеси са направили тази снимка там заедно със свои приятели.

















3. Привидението на лейди Дороти Таунсенд, жена на Чарлз Таунсенд. Може би най-известната снимка на привидение  в света. Съпрузите живели в Рейнхалм Хол в Норфолк, Англия в началото на 18 век.
























4. Сибел Корбет е заснел привидението на лорд Комбермере - командир на британската кавалерия в началото на 19 век, седящ в креслото си.


















5. Лицето на авиомеханика Фреди Джаксон ясно се вижда зад един от колегите си на тази групова снимка. Само,че Фреди е загинал два дни преди снимката, ударен смъртоносно от въртящ се пропелер на самолет. На този ден, когато е правена снимката е било и погребението му.


















6. Мабел Чинери е заснела тази снимка по време на посещение на гроба на майка си в 1959 г. На снимката е заснет мъжа и зад волана на автомобила им. Зад него се вижда ясно майката на Мабел.



7. Свещеника Ралф Харди, пенсионер от Уайт Рок - Британска Колумбия е направил тази снимка през 1966 г. в секцията "Домът на Кралицата" в Националния морски музей в Гринуич. Ясно се вижда силует на човек, качващ се по стълбата, като се държи с две ръце за перилата и.


8. Тери Айк Клейтън е заснел свой приятел в стил "Дивия Запад" до едно гробище в Бутхил. На снимката се вижда ясно човек, който не е бил там. След изследване на снимката се установило, че или човека стои на колене, или ... е наполовина под земята.


9. На 19 ноември 1955 г. се е запалил голям пожар в кметството на Вем - Шропшир, Англия. Тони О'Рахили е направил няколко снимки на пожара. На една от тях се вижда малко момиченце със свещ в ръка. На същото място е имало пожар през 1677 г., като се е смятало, че той е запален от момиченцето Джейн Чарм.



10. Денис Ръсел е направила тази снимка на баба си през 1997 г. Какво ли е било учудването и, когато е видяла след проявяването и, че зад баба и се вижда починалият и мъж - дядото на Денис...




И още една купчина снимки:

 Гробище "Ергенска горичка" до Чикаго. Място с висока паранормална активност.


 Лицата на двама загинали моряци Джеймс Кортни и Майкъл Михан, погребани в морето се появявали дни наред във вълните около кораба, с който плавали.Накрая капитан Кис Трейси взел фотоапарат, заснел лицата им, оформени от морските вълни и запечатал фотоапарата в касата на кораба. След пристигането си в Ню Йорк лентата била проявена.



 Снимка от 1963 г., направена от свещеника К. Ф. Лорд в църквата Нюбай в Северен Йоркшир.


 Майката на Джойс, починала на възраст 17 години е снимала нейния гроб. Какво е било учудването и като след проявяването на лентата е видяла това дете...




 По време на снимката телевизорът е бил изключен.



 Някой бърза да пресече пътя....














1 коментар:

  1. О,колко интересно съвпадение - все пак вчера бе Хелоун и дните до събота са посветени на мъртвите.Явно духовете все пак се "материализират" или запечатват на тези снимки.Изгълтах статията с интерес.Обаче мен също така ме интересува и научното обяснение на тези образи там.Едва ли би могъл да ми го дадеш,ама все пак да попитам.Поздрави и за напред ще те чета,интересно пишеш.:)

    ОтговорИзтриване

Може да използвате в коментарите:
Снимка - [im]url на снимката[/im]
Color - [co="red"]текст[/co]
Marquee - [ma]текст[/ma]