понеделник, 9 януари 2012 г.

Честни отговори




Сигурно повечето от вас са били на интервю за работа. И там като се почнат едни въпроси... А най-добре е на тях да се отговаря честно!

1.
-Защо избрахте нашата компания?
- Вие да не сте идиот? Аз, както и тези кандидати преди мен, а и тези след мен са си счупили краката да тичат из десетки места, като това, където предлагат работа. Където ме приемат по-бързо и без много изисквания - там ще работя!

2.
- Как мислите, защо трябва да изберем точно вас?
- На вас работници трябват ли ви? Ето - аз съм работник! Най-добре е да изберете мен, защото съм по-умен от тези, които отговарят на подобни глупости с още по-големи стандартни глупости! И може би съм по-умен от вас, защото никога няма да задам подобен въпрос на кандидат за работа.

3.
- Каква заплата бихте искали да получавате?
- Около 2.5 милиона за година. Колкото президента на САЩ. А, бе какъв е въобще този въпрос?! Аз искам да получавам толкова, колкото максимално вашата фирма може да ми даде. Но това пък няма как да стане. Затова казвайте колко можете да ми плащате, а аз или ще се съглася, или не!

4.
- Защо напуснахте предишната си работа?
- Тази пък информация защо ви е?! Нали тази информация от мен няма да предизвика изменение в политиката на вашата фирма?! И какво ще ви даде моят отговор? Първо - аз най-вероятно ще излъжа. И второ - и да не излъжа и отговоря, че е поради малка заплата, или липса на растеж, или конфликти с колектива - какво от това? Вие не знаете (а и аз) дали ще ми хареса тук заплатата, колектива, началника... Вие няма да знаете, докато не опитате с мен!

5.
- Как се виждате в нашата фирма след 5/10/20 години?
- Ако съм толкова бездарен, че да стоя във вашата фирма още 5 години, то по-добре не ме наемайте. А пък и вашата компания.. а бе я ми кажете имате ли вие някакъв план как ще се развива компанията ви след 5/10/20 години?! Какво! Нямате! А как искате аз да знам как ще бъда в нея?!

6.
- Какви постижения имахте на предишната си работа?
- Ааа, резюмето явно не ви стига. Добре. Аз отлично работих, великолепно се справях с възлаганите ми задачи. Ей това е достижение! Ако вашите работници работят само от време на време за да правят 'достижения' - то аз не съм такъв. Аз просто работя! Върша си работата. И това е. При правилно ръководство и добри работници никакви достижения не трябва да има. Трябва да се работи, а не да се бърбори за ... 'достижения'...

7.
- Какъв искате да бъде вашият началник. Как го виждате?
- Първо - искам да не го виждам. И второ - няма значение. Как какво? За мен няма значение как изглежда. Искам само да може да сформулира членоразделно задачите, които ми възлага. Пък ако ще гол да ходи из офиса.

8.
- Какви допълнителни качества имате?
- Ох, пак 'умен' въпрос. Мога да свиря на мандолина, да плюя на 30 метра... Ако ви е нужна моята квалификация - тя е написана в CV-то. Ако ще ме питате за нещо друго, което ви интересува за мен - питайте конкретно и ще ви отговоря. А ако и вие не знаете какво точно да ме питате, то просто не ме питайте! Не знам как да задоволя скритите ви и неясни желания без помощта на психиатър.

9.
- Какви са вашите недостатъци?
- Ох, нали ви казах преди малко! Вие питайте конкретно - и аз ще ви отговоря конкретно! Питайте ме за някой недостатък и аз ще ви кажа имам ли го или го нямам! Аз например пея хубаво и силно, но съседите ми се оплакват от това. Знам ли дали е недостатък, особено като Веселин Маринов ми е казвал, че имам хубав глас!

10.
- .....
- Я по-добре върнете това листче с въпроси, от което ги четете на бюрото. Ако не знаете какво ви е нужно на вас, то направо ме вземайте на работа. Защо ли? Ами защото си приличаме - и аз, например не зная какво искате от мен?!!!

2 коментара:

  1. Предупреждение:
    Всичко публикувано няма връзка с реални събития...
    (а скоро може и да има)

    ОтговорИзтриване
  2. Ще напиша нещо на друга тема- Мисля, че Обама не е негър (дори по новини, снимки и прочие- кожата му изглежда на моменти матова бяла- а не тъмна), а майка му е бяла (щом той е станал президент на САЩ- може майка му да е еврейка), а мъжа, който му се води баща (аз не знам дали той наистина му е баща) наистина е негър.

    ОтговорИзтриване

Може да използвате в коментарите:
Снимка - [im]url на снимката[/im]
Color - [co="red"]текст[/co]
Marquee - [ma]текст[/ma]