сряда, 10 ноември 2010 г.

Балканче


Случайно се сетих, че преди много години днес ми е бил най-щастливият ден. След много мрънкане и врънкане родителите най-после ми купиха колело. И то не какво да е, а Балкан! Всички казваха на марката на галено - Балканче. И при това червено (не такова синьо като на снимката).
Сглобих го в коридора и го смъкнах с асансьора от седмия етаж пред блока ни в "Зорница". Пробвах се да се науча да го карам на паркинга пред блока. Някъде след около 10-тото падане вече му хванах чалъма. Здраво стиснал кормилото опитах и скоростна отсечка на равното. Добре стана. Не паднах. Следващият ми опит беше да се спусна по наклона, който е изключително стръмен между 11-ти и 19-ти блок. Завърших с челно врязване в новостроящата се сграда на супермаркета. Изтупах праха от мене, забърсах с фланелката колелото (останало без драскотина дори) и започнах да изкачвам нагорнището. Последва и втори опит. Може би беше неуспешен, защото не уцелих нищо по пътя си. Затова се изкачих и опитах още един път. Този път вече добих самочувствие. И тъй като знаех, че покрай комплекса ни се строи Панорамното шосе излязох на него. Засилих колелото към жп прелеза (до стадион "Нефтохимик") и се кефех на чисто новият асфалт. А след това колелото се подхлъзна и паднах. Под гумите на един москвич. Откъде да съм знаел, че пътят е бил вече отворен за движение?! Колелото излетя в тревата, а аз минах между гумите на москвича. Шофьора спря, излезе жълт-зелен и.. припадна. Аз без никакви последствия си грабнах колелото и отидох да си карам пред блока, докато се науча.
После с това колело ходихме в гробищният парк (срещу болницата) и там се съревновавахме с пазачите му. Нито един път не ме уцелиха с хвърлена тояга. По това време - есента се радвахме като източат езерцата в този парк и карахме вътре в тях. Наклонът на стените им беше перфектен за изпълнение на каскади.
А сега колелото още е в движение. С него се ходи до магазина. Всичко му е наред, само фара го няма. И боята е оригиналната. Издраскано е, но не до желязо.
Като се замисля може да изкара и повече от мен.

6 коментара:

  1. - Не колело, а желязо! - просъскало времето.
    :)
    Моя терен беше двора на Механото. Може и да сме се сблъсквали там.

    Ей, квот се разприказвах днес :)

    ОтговорИзтриване
  2. Не, там не съм ходил. Все пак малко дворче е.

    ОтговорИзтриване
  3. На мен ми изглеждаше голямо. И оградите бяха по-високи.
    Сега не е така.
    Странна работа.
    :)

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей!
    Случайно попаднах на блога ти докато търсех снимка на модела Балкан, от текста ти. Надявам се, че нямаш нищо против, че я използвах назаем за един пост... Ако да - пиши ми да я сваля. Иначе ето линк: http://sealevel.tumblr.com/post/5078721148/nostalgia

    ОтговорИзтриване
  5. Where You Won't Find a Cheap paphos car hire in Phoenix, AzThere are two places that have a lot of money can get a replacement, or the adrenaline on the jet skis to get.

    Feel free to visit my blog post - car hire paphos cyprus prices

    ОтговорИзтриване
  6. Assuming the athlete is performing within 48 hours of continuous wakefulness with few side effects of Xyzal: All medicines may cause side effects affecting multiple
    organ systems in the body. Online pharmacies specialize in generic
    farmacia on line and offer the buyer adiscount when they buy several
    months supply in advance. Half the Farmacia On Line tablets sold
    on the internet or overseas.

    Also visit my site :: http://statsdone.com/domain/sicuramed.com

    ОтговорИзтриване

Може да използвате в коментарите:
Снимка - [im]url на снимката[/im]
Color - [co="red"]текст[/co]
Marquee - [ma]текст[/ma]