сряда, 8 февруари 2012 г.В София се въвежда постоянна 'синя зона'.
Живеещите в районите, засегнати от бедствието в карето между булевардите „Ал. Дондуков", "В. Левски", "П. Евтимий" и „Т. Александров" ще трябва да ползват винетни стикери.
Винетните стикери ще се издават за един автомобил, а за това право ще трябва да са платени данъците на колата към общината, "Гражданската отговорност", кандидатът да е собственик на имота, данъците за него към общината да са платени, както и да се представи документ с партиден номер към някой от комуналните доставчици. Наредбата предвижда възможност за допълнителни стикери на собственици на имот за втори автомобил, но те ще са на стойност три пъти по-висока от тази за първата кола.

Всички пешеходци в зоната също ще бъдат задължени да преминават с пешеходни винетни стикери. Ако ползват бастун - таксата се увеличава с 30%, поради износването на тротоарните плочки и пречките за движението на нормалните пешеходци. Пешеходните винетни стикери ще се продават от контрольори, назначени от общината.
Депутатите ще получат годишен пешеходен стикер, важащ само за централната зона. За разходки по разширената зона (пеша?!!) ще им бъде нужно да си закупят нормален пешеходен стикер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Може да използвате в коментарите:
Снимка - [im]url на снимката[/im]
Color - [co="red"]текст[/co]
Marquee - [ma]текст[/ma]