сряда, 20 април 2011 г.

Мтел (ем жица)


Та така. Искам нов телефон на изплащане. От Мтел (ем жица). Културно влизам в малкият затъмнен офис и за около 10 минути с техният каталог под ръка си избирам Sony Ericson X8 (Simbian-турбо-дизел-комби-с два ауспуха и шибидах) . Засилвам се към мацката с най-малки цици (защото знам, че такива наистина работят) и искам да си го взема на изплащане. Както всяка втора година досега.
Ама нъцки!
Мацката иска да си сменя тарифният план за да мога да си взема този телефон. А сега! Аз съм си доволен от плана. Избирал съм си го още от време оно и ми пасва като стара ръкавица. А директна покупка не искам... Мтел (ем жица)явно искат да ми опънат една жица през врата и да цедят такси за работи, които никога няма да ползвам. Е няма да им дам. Ще отида и ще си взема телефон на изплащане от където си искам другаде. Или ще изчакам да спрат с тази дивотия - смартфон само срещу нов тарифен план. Аз имам търпение - те бизнес който трябва да поддържат. Да видим на кой ще е по-голямо търпението.
Всички вече разбраха, че хакери им хакнаха и сайта и сметките. Та още не могат да се оправят. Днес вече получих първата от недоставените ми (вече) три месечни сметки. О майтап свещен - сумата, която трябва да платя за два мои GSM-a е същата като сумата на жена ми с нейният един GSM! А събрани двете суми са колкото предишните ... суми на двете сметки (за 3-те GSM-a). Е как да не се усъмня, че статистици са работили като ... като .. монаси на вечерна молитва за да стъкмят нещо такова!
И последно, но не по важност. Днес си платих двете последни сметки (първи излязли - първи платени). За мое изумление ме накараха в офиса на Мтел (ем жица) да платя ДВА ПЪТИ с дебитната си карта!!! Всяка сметка поотделно!!! Та ме оскубаха и с двойна такса към обслужващата им терминалите банка. Новата им програма изисквала това!
Та...
1. Няма да си вземам тарифен план с трафик на данни докато имам свободни WiFi точки за свързване. А аз имам.
2. Никога повече няма да плащам с дебитна карта сметките си в Мтел.
3. Едва ли ще ме задържат като абонат с тази си политика. Започвам да правя проучване на румънските и гръцките оператори. Нищо, че живея в Пловдив. Може пък да са ми по-изгодни.

3 коментара:

Може да използвате в коментарите:
Снимка - [im]url на снимката[/im]
Color - [co="red"]текст[/co]
Marquee - [ma]текст[/ma]