четвъртък, 4 ноември 2010 г.

Пак за здравните вноски и пушенето


Кметът на Кюстендил Петър Паунов пак се изцепи:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3373071
Няколко моменти:
1. "Хората, които не пушат, намаляват риска за своето здраве, трябва да плащат по-малка здравна вноска", заяви Петър Паунов.
Хубаво Петьо. Ама в такъв случай к'во праим с тези дето пият? А с тези с наднормено тегло (независимо дали са плюскащи лакомници или болни от обмяна на веществата хора)?! Като си почнал давай наред. И да не забравиш късогледите. Те и на улицата и на работното си място са потенциално опасни и за себе си и за околните! Защо да плащаме ние за тях?
Да не забравяме и вегетарианците. Техният начин на хранене застрашава здравето им. Тъпчат се само с витамини и фибри, без да приемат достатъчно белтъчини. Те трябва да плащат повече и от пушачите.
Всички, които са с хронични болести пак трябва да плащат повече осигуровки. Държавата е в загуба от тях. А здравната каса не смогва да ги умори в срок.

2. "Здравните фондове могат да констатират с изследвания дали един човек е пушач или не."
А така! Значи пари за изследвания ще се трошат само и само да се установи дали един българин е пушач или не!!! Я си представете веднъж в годината да ви тестват за никотин. Щеш, не щеш - давай материал за лабораторен анализ. Че то не бива един кмет да е толкова изперкал и понятие даже да си няма как едно негово действие води до цяла верига глупости.

3. "По този начин ще се постигне облекчаване на хората, които полагат грижи за своето здраве и действително не тежат на здравната система", заяви Паунов.
Йезуитизъм от средна категория, Петьо. Ама като съм почнал.... Направо си представих един загрижен за себе си софийски велосипедист как върти педалите около Орлов мост и дробовете му стават по-зле и от тези на закоравялл пушач. Или как трениращ съвестно бодибилдинг младеж пие половин кило разни аптекарски материали за мускули.. Опс - ама такъв трениращ пич си е направо за тройно увеличение на здравната вноска!
Засега стига ти толкова Петьо, че нещо много ми се разработи фантазията и ако продължа да дъвча твоите безсмислици ще ми загорчи и трябва да изляза да си запаля една цигара доста по-скоро от предвиденото.
Ясно ми е, че искаш да влезеш в голямата и европейска политика през някоя странична вратичка, но точно тази мисля, че е тесничка за теб.

4 коментара:

  1. Тоя ако види как пресичам улицата, кой знае каква здравна вноска ще ми изтряска!
    :)

    ОтговорИзтриване
  2. Бе не го знам този, ама АЗ ако го видя, ще го изтряскам. >:) То бива нахалници, ама вече прекаляват бе!

    ОтговорИзтриване
  3. Това кметче стана вече за присмех отвсякъде....

    ОтговорИзтриване

Може да използвате в коментарите:
Снимка - [im]url на снимката[/im]
Color - [co="red"]текст[/co]
Marquee - [ma]текст[/ma]