вторник, 16 февруари 2010 г.

Краят на Вселената

Днес ме попитаха как ще свърши Вселената. И аз си представих това:

Термодинамична смърт.
Всичко във Вселената ще изстива бавно но безвъзвратно. Слънцата ще се взривяват, изгарят и угасват едно след друго. Остатъците им ще се събират в студени и мрачни планети съставени от отломки от бившо величие. И живите планети ще понижат температурата си първо до замръзване, после до вледеняване и накрая до вкочаняване при -273,16 градуса по целзий.
Ще замръзнат всички процеси. Атомите ще се наредят спокойно един до друг в кристални решетки и ще заспят вечен сън. Трептенето и преноса на вълни ще спре. Фотоните ще се реят още малко с тяхната бясна светлинна скорост, но като им свърши енергията и те ще изчезнат. Тогава ще остане наистина пълна тъмнина. Защото няма да има възможност за съществуването на светлина.
Материята ще започне да се разпада поради изчерпването на пълната и енергия. След като завърши този разпад в пространството ще остане само остатъка от изчерпената енергия, който скоро ще се разсее.
И край.

3 коментара:

  1. Много жизнерадостно започваш! :)
    А моята гледна точка е:
    Всичко ще се свие до състояние на черна дупка, с невъобразима гравитация. Времето и пространството обезкуражени ще се прегърнат и гмурнат в нея.
    И от нея ще последва нов взрив!
    Вселената е мъртва, да живее Вселената!

    ОтговорИзтриване
  2. Времето и пространството са майката и бащата на материята...
    (хи, хи, хи..)

    ОтговорИзтриване
  3. Бе те и на антиматерията са родители, но тогава още не са имали брак...
    Детска му работа...

    ОтговорИзтриване

Може да използвате в коментарите:
Снимка - [im]url на снимката[/im]
Color - [co="red"]текст[/co]
Marquee - [ma]текст[/ma]