събота, 19 март 2011 г.

Зелените ... тикви



Книгата „Състояние на страх“ на Майкъл Крайтън описва идеално позицията и движещите сили на ‘зелените’ в световен мащаб.
Това, което се случва във „Фукушима“ сега е бял хляб с масло за ‘гнусните хипари’, най-накрая имащи възможност да изкрънкат чрез СТРАХ още пари, и още пари и още пари и още авторитет. С думите – „Нали ви казвахме!“.
Няма как светът да мине изцяло на алтернативни енергии.
Първо няма начин да се губи толкова много земеделска продукция – храна/фураж за енергия. Заетите с отглеждането им площи ще надхвърлят тези, предназначени за изхранване на населението на Земята.
Пример:
"Европейски компании "заграбват" земи в Африка, за да отглеждат технически култури (палми, захaрна тръстика) за производство на гориво, които биха могли да се използват за приготвяне на храни, твърдят природозащитниците от "Приятели на Земята"", пише вестник Гардиън.
Статия
Второ – няма как да се загубят милиони декари земя, накичени с фотоволтаични панели. Или топлослънчеви централи. Тази земя е необходима дори само за да поддържа местният климатичен баланс. А след монтирането на 20 000 огледала (или фотоволтаични панела) – смятайте какво ще стане в локален мащаб с това място. И това ви го казвам аз технолога с грижа за природата!
Трето – производството на машини за производство на зелена енергия … Оопс! Забелязахте ли? Трябва да се произвежда! Машини! Струващи мноооого пари и то много по-скъпи от една атомна централа. И практически неизплащаеми за срока си на експлоатация.!

Страх! Това е мотото и водещата сила на зелените тикви. След парите. Парите, които те искат да вземат от нас и да си ги използват те. И сродните им технологични дружки. Нека се вгледаме в провала на въвеждането на биогоривото Е10 в Германия. Това си е само един пример за некомпетентността на зелените и поддръжниците им - в момента бензиностанциите е Германия са с блокирани резервоари, пълни с Е10, който не се купува, но по закон трябва да го има в наличност. А неговата наличност пречи на зареждането и продажбата на обикновен бензин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Може да използвате в коментарите:
Снимка - [im]url на снимката[/im]
Color - [co="red"]текст[/co]
Marquee - [ma]текст[/ma]